Најновије

ПРЕТРЕСИ У КИЈЕВУ: На преко 200 центара потпуно лудило Зеленског

Више од 200 војних центара је претресено у Украјини како би се искоренио систем корупције који омогуćава регрутима да побегну из војске, саопштило је данас тамошње тужилаштво усред контраофанзиве украјински снага против руских.

„Службе за провођење закона откриле су корупцијске шеме великих размера у готово свим регионима земље... Тренутно се спроводи више од 200 истовремених претреса", навело је тужилаштво на Телеграму.

Истражитељи сумњају на "умешаност службеника из војних канцеларија, и надлежних за медицинске прегледе и социјалне службе", додаје се у саопштењу.

Према истрази, у замену за мито, "службеници су помагали грађанима да добију инвалиднине или да буду признати као привремено неспособни за служење војске. То им је омогуćавало одлагање или избегавање служења војног рока", навело је тужилаштво.

Украјински председник Володимир Зеленски веć је почетком августа отпустио све регионалне званичнике одговорне за регрутацију војске, посебно наводеćи систем који је дозвољавао кријумчарење регрута "преко границе".

Током 18 месеци руске инвазије на земљу, украјинска војска, која је такође од почетка јуна ангажована у тешкој контраофанзиви на југу и истоку земље, не саопштава колико је војника страдало и рањено.

Борба против корупције, ендемског зла у Украјини, која је веć пре руске инвазије била једна од најсиромашнијих земаља у Европи, један је од услова које је Европска унија поставила за статус кандидата Украјине.

НЕШНЛ ИНТЕРЕСТ: Преговори што хитније - Америци прети колосални пораз

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА