Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ! Раштркана украјинска армија прави страшне грешке на фронту

Више украјинских трупа се налази у близини Бахмута и других градова на истоку, уместо да буду распоређени у близини Мелитопоља и Запорожја на југу, који су стратешки значајнији.

Амерички званичници открили су данас проблем са којим се украјинска војска мучи док покушава да пробије руску одбрану.

Како је објавио "Њујорк тајмс", то је добрим делом због тога што Украјинци имају превише трупа, укључујући неке од најбољих борбених јединица, које се налазе на погрешним местима.

Један од њих наводи да би главни циљ контраофанзиве требало да буде пресецање руских линија снабдевања на југу Украјине, али уместо тога, према речима званичника, украјински команданти су поделили трупе подједнако између истока и југа.

Као резултат тога, више украјинских трупа се налази у близини Бахмута и других градова на истоку, уместо да буду распоређени у близини Мелитопоља и Запорожја на југу, који су стратешки значајнији.

Неименовани званичник напомиње да се темпо контраофанзиве може променити само драматичним променом тактике.

Други саговорник америчког листа истиче да су Украјинци превише раштркани и да је потребно да консолидују своју борбену моћ на једном месту.

Амерички званичници кажу да постоје индиције да је Украјина почела да пребацује неке од својих искуснијих борбених трупа са истока на југ, али чак и најискусније јединице су измењене неколико пута због великих жртава.

Оне се сада ослањају на све мањи број високих команданата, док су неке јединице углавном попуњене војницима који су рањени и враћени у борбу, наводе неименовани званичници.

ВУЧИЋ И ЗЕЛЕНСКИ? Шта се још десило у разговору? (АНАЛИЗА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА