Најновије

БРУТАЛНЦИ ГУБИЦИ НАЈЈАЧЕ УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ: Руси их сатиру дословно (ПРОЦЕНТИ И БРОЈКЕ)

Елитна украјинска 82. ваздушно-јуришна бригада, коју је амерички магазин „Форбс” описао као „најмоћнију јединицу Кијева” на првим линијама фронта, за само недељу дана откако се придружила нападима на руске одбрамбене линије, изгубила је 10 одсто својих вредних возила за чишћење мина.

Ова бригада која има 2.000 војника, наоружана са четири тенка британске производње „челенџер 2“, затим 40 гусеничарских борбених возила пешадије немачке производње и 90 борбених возила пешадије на точковима „страјкер”, држана је у резерви све до прошле недеље.

ХИЛ ЖЕСТОКО УДАРИО НА СРБИЈУ! Морате увести санкције Русији

Од тренутка када је убачена у борбу, изгубила је најмање два возила инжењерског одреда М1132, пише магазин „Форбс”.

М1132 је варијанта возила „страјкер“, које је опремљено минским ваљцима и намењено је да рашчишћава пут кроз минска поља снагама које напредују. Губитак није био изненађујући с обзиром на улогу оклопа и његову релативно слабу заштиту, наводи се у извештају.

Возила за пробијање минских поља обично имају шасију тенка. Иако је погоднији за ваздушни транспорт, М1132 је рањив на непријатељску ватру и идеално би га требало користити у изненадним нападима где постоји мали отпор, објаснио Дејвид Екс.

Извештај је заснован на сликама уништених возила које круже интернетом. „Форбс” наводи да је нејасно како су тачно неутралисани и да ли су њихове посаде преживеле.

„ Добра вест“, приметио је Екс, је да америчка војска „има стотине више „страјкера ​​у складишту“ и да може више да испоручи Украјини.

82. је распоређена на линију фронта у области Запорожја и укључена је у потискивање Украјине ка селу Работино, где су у последње време биле интензивне борбе.

УКРАЈИНЦИ СПРЕМАЈУ ПАКЛЕНИ НАПАД: Руси им спремају велико изненађење?

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА