Најновије

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА: Западне службе помажу неонацистима

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова најоштрије је осудила ноћашње нападе дроновима на Москву наводећи да је реч о терористичком нападу.  

"Овакве злочиначке акције неонацистичког режима у Кијеву, који је напорима земаља НАТО-а постао инструмент конфронтације са Русијом, постаће предмет највеће пажње органа за спровођење закона Руске Федерације", поручила је Захарова на свом каналу на Телеграму.

У ноћи између 22. и 23. августа кијевски режим је поново покушао да нападне Москву са три дрона, ујутро 23. августа два пута је нападнуто село Лава у Белгородској области. У другом нападу погинула су три цивила, написала на свом Телеграм каналу и јасно додала: "Најоштрије осуђујемо ове терористичке акте".

Такође, истиче Захарова, неће бити игнорисана ни улога специјалних служби западних земаља у овим злочинима, које украјинским неонацистима обезбеђују обавештајне информације које помажу у навођењу ових дронова.

У овом контексту, она подсећа на лет изнад Црног мора две америчке извиђачко-ударне беспилотне летелице и оперативно-тактичког дрона "бајрактар" ​​турске производње, који су прикупљали податке на подручју полуострва Крим.

"У оваквим акцијама Кијева и његових НАТО покровитеља видимо кукавички покушај у немоћном бесу да се освете на цивилима и инфраструктури за неуспех такозване 'контраофанзиве' и немогућност промене ситуације на линији додира у њихову корист, упркос великој помоћи Запада", закључује Захарова.

Прочитајте ОВДЕ о сукобима код Доњецка

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА