Најновије

ЛУКАШЕНКО ОТКРИВА: Шта ће бити са главним језгром ''Вагнера'' у Белорусији?

Главно језгро руске паравојне формације Вагнер остаје на територији Белорусије, изјавио је данас белоруски председник Александар Лукашенко.

Вагнеровци (Фото: Телеграм)

''Вагнер је живео, Вагнер живи, и Вагнер ће живети у Белорусији, без обзира шта ко жели или не жели. Заједно са оснивачем Вагнера Јевгенијем Пригожином, направили смо систем како ће Вагнер функционисати овде'', рекао је Лукашенко а преноси ТАСС.

Он је истакао да наводи о демонтирању кампова Вагнера код града Осиповичи у Моиљовксој области не дају праву слику о позицији групе у Белорусији.

''Језгро групе остаје овде, неки су отишли на одмор, а неки одлучили да се настане у предграђу. За неколико дана, поново ће сви бити ту, свих 10.000 људи'', рекао је Лукашенко.

Он је истакао да Пригожин није од њега тражио безбедносне гаранције након побуне групе у јуну ове године, и додао да је са њим разговарао два пута, и то први пут непосредно након побуне.

''Рекао саму му: 'Жења, разумеш ли, сам ћеш се борити и умрети? У том случају, послаћу ти конопац и сапун', а он је рекао да то не жели и да ће умрети као херој'', рекао је Лукашенко.

Белоруски председник је рекао да његов руски колега Владимир Путин ''нема апсолутно никакве везе'' са падом авиона у којем се налазио Пригожин.

''Не могу да кажем ко је то урадио. Путин је разборита, веома мирна и чак спора особа, одлучује о другим, мање сложеним питањима, зато не могу да замислим да је то он радио'', рекао је Лукашенко.

Опраштање од Пригожина од Владивостока до Доњецка погледајте ОВДЕ..

Извор: Правда

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА