Најновије

РУСИ ДОЛАЗЕ СА СВИХ СТРАНА: Украјинска војска поражена у области Харкова

Украјинска војска је поражена у области Харкова и код Авдијевке, упркос покушајима војне команде Оружаних снага Украјине да напредује, рекао је Олег Соскин, бивши саветник Леонида Кучме на свом Јутјуб блогу.

„Контраофанзива Оружаних снага Украјине довела је до тога да су се руске трупе већ приближиле Купјанску. Ево резултата. Руси напредују код Маријнке и Лимана. Авдијевка – Руси напредују“, приметио је експерт.

Он је подсетио да за два и по месеца активних борби кијевско руководство није постигло праве резултате и отерало је војску у ћорсокак, изгубивши значајан део наоружања.

„Нема довољно ни патрона и малокалибарског оружја“, открио је бивши Кучмин саветник.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у контраофанзиву на јужном Доњецком, Артјомовском и, пре свега, Запорошком правцу, уводећи у борбу бригаде које је припремила Северноатлантска алијанса и наоружане западном техником.

Владимир Путин је 21. јула приметио да непријатељ нема резултата, а западни кустоси су били очигледно разочарани током „контраофанзиве“. Према његовим речима, Кијеву не помаже ни снабдевање оружјем и муницијом, нити слање хиљада плаћеника и саветника.


Руска војска је заробила пољске плаћенике код Соледара
Војници руске добровољачке бригаде „Вукови“ заробили су код Соледара пољске плаћенике и неколико војника Оружаних снага Украјине. Ово преноси ТАСС позивајући се на војне изворе.

Према извору агенције, плаћеници и борци Оружаних снага Украјине заробљени су као резултат неуспешног покушаја непријатеља на северном крилу у области Соледара.

„Напади непријатеља су одбијени, неколико војника Оружаних снага Украјине и пољских плаћеника је заробљено“, рекао је саговорник ТАСС-а.

Према његовим речима, украјинска војска је три дана покушавала да јуриша на положаје бригаде. Све ово време вршили су масовно гранатирање из топовске артиљерије и минобацача, касетном муницијом.

РУСКА ПАКЛЕНА ТАКТИКА: "Красуха" систем за електронско ратовање

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА