Најновије

РУСИЈА МОБИЛИШЕ МИГРАНТЕ: Ко одбије, одузима му се пасош

У Русији се разматра нацрт закона према којрм би мигранти који су стекли држављанство те земље требало да испуне војну обавезу.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Државној думи је поднет нацрт закона који предвиђа лишавање стеченог држављанства због избегавања војне регистрације и мобилизације. Документ је постављен на сајту доњег већа, који садржи податке о поднетим документима.

Предлог закона предвиђа измене и допуне закона „О држављанству Руске Федерације“ који је потписао председник Русије Владимир Путин у априлу ове године. Аутори законодавне иницијативе предлажу да се држављанство лиши за „радње које се изражавају у избегавању обављања војне дужности, мобилизације, укључујући кршење услова војне регистрације лица које је добило држављанство Руске Федерације“.

У образложењу документа наводи се да су лица која су примљена у руско држављанство дужна да испуњавају дужности утврђене Уставом. Једна од тих дужности је и одбрана отаџбине, напомињу законодавци. По њиховом мишљењу, у пракси странци након стицања руског држављанства избегавају војну регистрацију.

„Ситуација настаје када страни држављани стекну држављанство Руске Федерације, без намере да сносе обавезе утврђене законом“, наводи се у образложењу.

О тешкој ситуацији на запорошком фронту пречитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА