Најновије

ОД ОВОГ СВЕДОЧЕЊА ТРЕШЋЕ СЕ ЗГРАДА СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Шта ће то рећи инспектор Миленковић

Њиховим отпуштањем настављен је прогон инспектора Слободана Миленковића и Душана Митића, који су открили „Јовањицу“, који су пребачени у друге ресоре МУП-а Србије – Миленковић на место координатора у МУП-у, а Митић Одељењу за ратне злочине.

Њихов прогон је почео оног тренутка када су открили „Јовањицу”, а адвокат Иван Нинић, који последњих година помно прати случај, истиче да је јавност крива што су инспектори живи, те да се може очекивати Миленковић да „протресе” зграду Специјалног суда.својим сведочењем.

Смена инспектора који су годинама у Одељењу за борбу против дроге очекивала се после вишегодишњег прогона којем су били изложени. Миленковић је чак од председника Србије Александра Вучића одликован орденом за заслуге у борби против наркотика, међутим, премештен је са ресора на коме је био на челу.

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Састанак Зеленског и Бајдена се претворио у скандал

Инспектори су пребачени под окриље систематизације у Министарство унутрашњих послова, а премештај се догодио пре Миленковићевог сведочења пред Специјалним судом у Београду, у оквиру предмета „Јовањица”. Митић је недавно сведочио и том приликом открио да је њихова намера била да ухапсе тадашњег директора БИА Братислава Гашића, који је сада министар полиције.

Инспектор је убрзо пребачен у друге ресоре МУП-а, а право је питање да ли је реч о страху, шта ће Миленковић да каже. Истакнути адвокат Иван Нинић, који годинама прати случај "Јовањић", истиче да је јавност спасила животе Миленковића и Митића.

„Не можемо да се сетимо бруталнијег, окрутнијег и безобзирнијег обрачуна Српске напредне странке са државним службеницима, у време режима Александра Вучића, од онога што се десило инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу.

Једина позитивна ствар је, чини се, то што су, у поређењу са Оливером Ивановићем или Славком Ћурувијом, и данас живи, а за то је најзаслужнија јавност. Верујем да ће Миленковић својим сведочењем уздрмати зграду Специјалног суда и то је оно што ће им држати главу на раменима.

Због те доследности и непоткупљивости њихове каријере су практично уништене, па нарко картели и ситни дилери на улицама могу да славе и мирно настављају посао, уз услов да буду лојални напредњацима“, рекао је Нинић за Нова.рс.

Истиче и да после ове смене само наивац данас може да оде у полицију и пријави информације о трговини дрогом у Србији.

„Можда је то килограм или тона кокаина, али више неће бити тог полицајца који ће са својим претпостављенима делити оперативна знања. Јер, зашто би то радио, ако може да изгуби главу и ако зна да ће га пратити медијска сатанизација и професионална деградација. Данас поштен и частан полицајац мора прво да тражи од наркодилера чланску карту, уместо личне карте, и да провери да ли је донатор БИА и СНС, па да га тек онда приведе на саслушање.

Свака власт је штитила своје криминалце, али никада раније држава није послала тако снажну подршку да се злочин исплати и да су наркодилери пуноправни чланови друштва. „Јовањица“ је померила све границе, не само у сфери криминала, већ и у сфери испирања мозга грађанима, оркестрираном кампањом да постоје прљави полицајци који су све измислили и фалсификовали са само једном жељом – да науде Александру Вучићу“, Нинић. изричито речено.

Адвокат истиче да велику одговорност за све кроз шта пролазе инспектори Митић и Миленковић, нажалост, сноси и опозиција, која није успела да синхронизује политичке активности и осујети намере власти да ове људе премести на друга радна места.

Тврдили су да није реч о опојној дроги

Подсетимо, „Јовањица” је откривена у новембру 2019. године и тада је на имању у околини Старе Пазове заплењена рекордна количина марихуане. Власник истог Предраг Колувија је ухапшен, који је од самог почетка тврдио да није реч о опојној дроги. То су демантовали извештаји вештака о постројењима направљеним током поступка.

Када је реч о биљкама које су одузете на „Јовањици” у новембру 2019. године, већина анализираних садржи више од 0,3 одсто концентрације ТХЦ-а, што је довољно да се по закону сматра опојном дрогом.

ГВОЗДЕНИ ГЕНЕРАЛ ДОЛАЗИ ГЛАВЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Пакао у Кијеву је само почетак краја

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА