Најновије

КИЈЕВ ЈАВЉА ПОТПУНО ЛУДИЛО: Зеленски прави велику смену

Лист Украјинска правда објавио је, позивајући се на изворе из владе, да би министар одбране Олексиј Резников требало да ускоро буде смењен због скандала око набавке неадекватне војне опреме.

Индекс преноси писање украјинског листа да ће његову дужност вероватно преузети Рустем Умјеров, шеф Фонда државне имовине.

Украјинска правда пише да би парламент наредне недеље требало да разматра одлазак Резникова са чела Министарства одбране.

Наиме, Верховна Рада именује и разрешава министра на његов захтев, а до тада ће вршилац дужности бити први генерал-пуковник Олександр Пављук, актуелни заменик Резникова.

Према информацијама ове листе, парламент у Кијеву би требало да се размотри постављање Резникове на функцију амбасадора Украјине у Великој Британији.

Украјинска правда цитира изворе из кабинета председника Володимира Зеленског који кажу да ће Резников бити смењен након скандала.

САХРАНА КОМАНДАНТА ''ВАГНЕРА'': Испраћен уз највише војне почасти (ВИДЕО)

Према истрази новина Ђеркало тижња, објављеној раније овог месеца, Министарство одбране Украјине је у септембру 2022. потписало уговор с турском фирмом о куповини 33 милиона долара вредне зимске одеће за војску, за коју се касније испоставило да је летња.

Појавиле су се и фотографије на којима Резников, након открића, скнадала показује те јакне, па чак и мери на ваги како би показао да су масивне.

Наводи се да је истрага пронашла доказе о неовлашћеном мењању цене, при чему су неке јаке вредне око 29 долара у документима наведеним по цени од чак 86 долара.

ЦРНА ГОРА НА НОГАМА: Човек за минут објаснио српски бес! (ВИДЕО)

Извор: Курир.рс 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА