Најновије

НЕПРИЈАТЕЈСКИ ШТАБ ПРОГУТАО ЦРНИ ДИМ! Руси са савезницима извели страховит удар

У подручју Идлиба, руска и сиријска војска уништиле су штаб терористичке групе Нусра фронт (терористичке организације забрањене у Русији), саопштио је контраадмирал Вадим Кулит, заменик начелника руског Центра за мирење зарац́ених страна у Сирији.

Фото: Принтскрин

- У подручју града Идлиба, заједничким нападом руског Ратног ваздухопловства и Ратног ваздухопловства Сирије уништен је штаб терористичке групе Нурра фронт. У њему су се налазила лица, умешана у организовање и извођење диверзија и терористичких напада на сиријске владине снаге и цивилно становништво - рекао је Кулит.

Према речима контраадмирала, противтенковска вођена ракета је испаљена са положаја илегалне оружане групе у области ​насеља Урум ел Сугра у провинцији Алеп и погодила возило Оружаних снага Сирије. У нападу, један сиријски војник је погинуо, а четири рањена.

- Авијација такозване међународне антитерористичке коалиције коју предводе Сједињене Државе наставља да ствара опасне ситуације на небу Сирије, изводец́и летове који крше деконфликтне протоколе и ваздушни простор Сирије - рекао је Кулит, преноси Спутњик.

Подсећамо, украјинска војска је кренула у офанзиву на Урожајноје у Запорошкој области. Мапу фронта погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА