Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ЈАСНО И ГЛАСНО: Русија није наоружавала деведесетих Хрватску

БЕОГРАД - Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је талас неутемељених оптужби на рачун Русије о наоружавању хрватске војске у првој половини 1990-их смишљен је да посеје неповерење између наших земаља и народа.
Његова екселенција Боцан-Харченко (Фото: Скриншот)

Његова екселенција Боцан-Харченко (Фото: Скриншот)

"Отуда и објављивање најновијих 'откровења' из те за Србе веома осетљиве теме баш у данима комеморативних догађаја поводом годишњице акције 'Олуја', коју је – да поновимо оно што је општепознато – организовао Запад заједно са Загребом, а која је резултирала антисрпским етничким чишћењем", наводи Боцан-Харченко.

Он је навео изјаве Јосипа Манолића, Драгана Шутановца и низа псеудоексперата о томе да је Русија наводно одобрила набавку оружја од стране Загреба широм Европе не издржавају никакве критике.

"Изјављујем као учесник више преговора у периоду конфликта на подручју бивше Југославије: за руску помоћ у формирању и наоружавању хрватске војске нисам чуо. Питамо се, да ли је сада Русија такође одобрила набавку оружја широм Европе за кијевски режим", упитао је Боцан-Харченко.

Подсетимо, Боцан-Харченко је недавно поводом годишњице "Олује" рекао како су је планирале и извеле западне обавештајне агенције и друге структуре користећи хрватску војску као људску снагу.

Прочитајте ОВДЕ о најновијој хит изјави Зеленског о НАТО алијанси

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА