Најновије

Помера границе бизарности: Вучић на новој конференцији причао о „пљачкашима из опозиције“, паризеру и Прајду

Председник Србије Александар Вучић наставио је са серијом обраћања јавности, а за локацију данашње конференције изабрао је Ниш. Поново је шеф напредњака искористио прилику да говори о опозицији као "највећем злу које је задесило Србију". Према његовим речима, "сви су пљачкаши - од Лутовца до Алексића", наспрам њега који је поштен човек који гради Србију. Испричао је председник окупљеним новинарима да не верује у бајке о четвртастој земљи, колико воли да једе паризер, о Прајду у Београду, броју људи на протестима и Јовањици. На крају, као што и доликује, председник је самом себи аплудирао, очито задовољан оним што је рекао и што је послато у етар.

Председник Србије поново је у свега 12 минута, колико је трајало његово обраћање медијима, стигао да покрије буквално све теме и обради их из свог угла. Тако смо могли да чујемо од њега прилично бизаран опис онога што опозиција жели да му уради.

„Они су четири месеца претили да ће да нас батинају, да ћемо да пливамо по Сави и Дунаву, да ће на ломачи да ме спале, да ме вешају, да не знам шта ће све да ураде уколико распишем изборе. А сад траже да распишем изборе најкасније до краја децембра“, рекао је Вучић.

Али кренимо редом.

Вучић је на почетку конференције Вучић осврнуо на писање дневног листа „Нова“ да не сме ограничи марже.

„Да нешто знају, не би тако писали. Они не знају каква је улога ни председника, ни владе, ни шта влада сме, може или не може. Не морају да брину, оно што је важно за грађане је да ћемо ми наставити да тражимо решења и убрзано спуштамо инфлацију. Ми ћемо наставити колико сутра, јер мени је нормално , јер сам одрастао уз паризер и мајонез, пошто смо рекли да није добро квалитета…. Јешћмо га сви заједно. И не само то, већ ћемо да поручимо, и верујем да имамо нове резултате у проналажењу нових производа којима ћемо да спуштамо цене. Онда ћемо да тражимо нове инструменте. Као што су јуче били инструменти Народне банке за стамбене кредите… Гледаћемо даље. У неким земљама, попут Италије, они банкама узимају много више од профита, а ми то не радимо, јер не желимо да шаљемо лоше сигнале према потенцијалним, било финансијским или свим другим инвеститорима. А они који не разумеју шта је тржиште и како функционише капитализам, који глуме модерност, а у ствари би да нас врате у доба самоуправљања у којем нико не би имао ништа – боље да се не мешају у тај посао“, каже Вучић.

Он је рекао да је прочитао писмо опозиције, те да је ту, како каже, 95 одсто њих из бившег режима.

„Они кажу да избори морају да буду расписасни до краја децембра, што значи да би избори морали да буду одржани до 2. марта најкасније, колико сам их ја разумео. Добро, видећу. Можда буде и пре тог рока. Видећу, до краја месеца ће добити одговор. То су могли да кажу пре четри месеца. Они су четири месеца претили да ће да нас батинају, да ћемо да пливамо по Сави и Дунаву, да ће на ломачи да ме спале, да ме вешају, да не знам шта ће све да ураде уколико распишем изборе. А сад траже да распишем изборе најкасније до краја децембра“, наводи Вучић.

Председник је потом рекао да он не верује у „бајке о четвртастој земљи“.

„Е, тако можете да лажете и улози моје породице и мојој улози у Јовањци. Или можете да поверујете да је добро да буде 700.000 мање запослених, да вам катанче фабрике и пљачкају све што стигну. Све пљачкаш до пљачкаша, од Алексића до Лутовца.. Овај у Трстенику нема шта опљачкао није. Ја сам сигуран да се они не плаше повећања цензуса, они кажу да побеђују убедљиво. Ми ћемо изаћи у сусрет шта год хоће. Али не баш као фонтана жеља, које изборе и како, већ што се датума избора тиче“, додаје Вучић, а затим се осврнуо на Прајд који је одржан у Београду.

„Ја сам видео, људи, процену ових што су имали ову геј параду… Кажу да их је било између 10 и 15 хиљада… Кажем, океј људи, све разумем, све вас поштујемо, послали смо полицију да вас чува.. Онда схватим да они све раде исто што раде и ови који су дан пре њих протестовали. Слажу тако, измисле број, баш их брига. Иначе, било их 2.200, што је огроман број и много више што је раније било. Ових је било мало мање претходни дан мало мање него што је било ових на геј паради, за неких 80 или 90 мање, али они исто кажу између 10 и 15 хиљада. Значи, то код нас нема. Ако не слажеш пута пет или подељено са пет, ниси ништа урадио. Три на карте додај онда посебно и то је то. То није тешко избројати, то нема да се мучиш много. Али то како воле да га замасте и слажу, то је чудо“, каже Вучић.

Руске специјалне снаге ушле дубоко у Украјину и врше масовне диверзије

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА