Најновије

ВРИ У КИЈЕВУ: Обрачун креће, Зеленски ударио најјаче до сада

Против украјинског магната Игора Коломојског данас су изнете нове оптужбе, након што је ухапшен због сумњи за прање новца и проневеру, саопштила је Служба за безбедност Украјине (СБУ).

Како се наводи, Коломојски се према најновијим сазнањима, сумњичи да је примио 5,8 милијарди гривни (157 милиона долара) на име шеме проневере средстава банке коју је основао и чији је деоничар био у то време, преноси Ројтерс.

Он се такође сумњичи да је формирао организовану групу коју су чинили запослени у банци како би из ње извлачили средства у периоду од 2013. до 2014. године, наводи СБУ. Коломојски је негирао све оптужбе.

Коломојски је бивши власник „ПриватБанк-а”, банке која је национализована крајем 2016. године у склопу чишћења украјинског банкарског система.

Коломојски је под санкцијама САД, а подржао је избор Володимира Зеленског за председника 2019. године.

ОРАНИЦЕ ЗА ГРОБЉА: Украјинци више немају места за страдале

Он је међу тајкунима који су своје богатство изградили распадом Совјетског Савеза и стекли политичку моћ у крхкој украјинској пост-совјетској демократији.

Потези против њега долазе у тренутку када Кијев покушава да сигнализира напредак током сузбијања корупције који је важан корак на путу придруживања ЕУ.

Украјински званичници су такође рекли да је „деолигархизација” важан корак ка изградњи јаче државе након рата са Русијом, преноси Танјуг.

ПОРУКА КОЈА ЋЕ УТЕРАТИ СТРАХ У КОСТИ КОЛЕКТИВНОМ ЗАПАДУ: Ствара се прстен три светска савезника

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА