Најновије

ДОНАЛД ТРАМП ПОРУЧУЈЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Украјина је могла да избегне стотине хиљада мртвих и изгуби мање територије

Украјина је могла да избегне стотине хиљада мртвих и изгуби мање територије да је постигла мировни споразум са Русијом пре него што је сукоб почео прошлог фебруара, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп у интервјуу за Ен-Би-Си њуз у недељу.

Губитак украјинске територије од Русије је „нешто о чему се могло преговарати“, рекао је Трамп водитељки Кристен Велкер, додајући да је „много људи очекивало“ да ће Кијев у замену за мир одустати од својих претензија на „Крим и друге делове земље“.

„Дакле, могли су да склопе договор по коме би изгубили мање територије него што је Русија већ заузела“, наставио је Трамп.

 „Могли су да направе договор и нико не би био убијен, имали би украјинску државу. Сада нико не зна ни да ли ће Украјина бити потпуно преузета.

Трамп је потом поновио своју тврдњу да ће, ако буде изабран следеће године, имати разрађен мировни споразум у року од 24 сата.

УЗБУНА У МОСКВИ - ИСТОРИЈСКА ИЗДАЈА: Узело је превише маха, кључна територија угрожена

„Увео бих руског председника Владимира Путина у собу, увео бих украјинског председника Зеленског у собу, онда бих их спојио и имао бих договор“, рекао је Трамп. 

„Било би лакше да рат није почео, а живеле би стотине хиљада људи, што је најважније“, приметио је он. "Али могу то да урадим и могу то да урадим брзо."

 Бивши амерички председник Доналд Трамп позитивно је оценио изјаву руског лидера Владимира Путина, који је недавно похвално говорио о његовој спремности да реши кризу око Украјине.

„Свиђа ми се то што је рекао јер то значи да је тачно оно што говорим”, изјавио је Трамп. 

ВЕЛЕОБРТ КОД БАХМУТА! Руси кренули у жесток контранапад, кратко је трајало славље Зеленског и Украјинаца?!

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА