Најновије

ДИРЕКТАН СУКОБ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ? Руски дипломата има информације, РИА преноси

Сви схватају да је једини спас кијевског режима подршка Запада, која се помало смањује. Верујем да многи људи у САД и другим земљама почињу да схватају да кијевски режим губи, поручио је Дмитриј Пољански

Постоји ризик од директног сукоба између НАТО-а и Русије, ситуација је веома опасна, изјавио је заменик руског амбасадора у УН Дмитриј Пољански, преносе "РИА Новости".

Наиме, Пољански је одговарао на питања корисника друштвене мреже X (бивши Твитер) које је, између осталог, занимало да прокоментарише како руска страна види изјаву познатог америчког новинара Такера Карслона о могућности избијања рата између Русије и НАТО наредне године.

"Није на нама да процењујемо колико је вероватан тај сценарио. Више пута смо упозоравали да је ситуација веома опасна и да постоји велики ризик од директног сукоба између Русије и НАТО-а", казао је Пољански.

Он је подсетио да је Алијанса и те како укључена у збивања у Украјини јер јој даје сателитске обавештајне податке, испоручује оружје, муницију.

"Шаљу им све осим људства. Али не знамо то тачно, јер има много знакова да су тамо инструктори, плаћеници, а о погибији неких људи, генерала и официра НАТО, врло се мистериозно говори код њих. Све то изазива сумње. Не можемо да искључимо опцију да учествују у неким операцијама у Украјини", додао је руски званичник.

Пољански је истакао да је са војне тачке гледишта ситуација за кијевски режим веома лоша.

"Сви схватају да је једини спас кијевског режима подршка Запада, која се помало смањује. Верујем да многи људи у САД и другим земљама почињу да схватају да кијевски режим губи. Ништа није искључено кад постоји овакав прокси сукоб између Русије и НАТО", закључио је руски дипломата.

КРВАВО КОД АРТЈЕМОВСКА: Преко 250 мртвих - одбијено пет напада

Подсетимо, амерички новинар Такер Карлсон недавно је изјавио да ће администрација Џозефа Бајдена почети рат великих размера са Русијом следеће године како би сачувала власт у земљи.

"Они планирају да ратују са Русијом. То је оно што желе. Приближава се рат између САД и Русије следеће године. Мислим да нећемо победити, али то је друго питање. То је политичка мера, потребно им је да почну сукобе како би у својим рукама концентрисали моћ из времена рата и да победе", казао је Карлсон у једној радио емисији.

Е САД СЕ ДРЖИТЕ - НАЈВЕЋА ПОБЕДА РУСИЈЕ? Руска уцена, Америка и запад повлаче санкције вредне злата

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА