Најновије

УКРАЈИНЦИ НЕМОЋНИ: Руски систем онемогућава украјинске авионе

Борбени авиони украјинског ратног ваздухопловства редовно морају да напуштају борбене задатке и враћају се у базу због деловања руских система за електронско ратовање који им прекидају електронику, рекао је за РИА Новости добро обавештен извор.

„Руски системи за електронско ратовање, као што је Красуха, тренутно су у стању да потпуно потисну систем контроле украјинских ловаца и јуришних авиона. Као резултат тога, пилоти Оружаних снага Украјине редовно морају да напуштају борбене задатке због квара система и враћају се у базу“, рекао је саговорник.

Он је појаснио да се „украјински авиони враћају у базу користећи земаљске референце, јер им се навигација „спушта“ због потискивања.

Оружане снаге Русије активно користе системе Красуха-С4 у зони специјалних војних операција. Конкретно, како је војска раније известила у видео снимку руског Министарства одбране, други метод утицаја на авијацију је да због ометања радара Красукх украјински авиони морају да полете са мале висине, а затим да падну у зону. уништавања руских система противваздушне одбране.

Према јавним подацима, домет утицаја система Красуха на непријатељску електронику је до 150 километара.

Према правилима Министарства одбране, електронско ратовање је врста оружаног ратовања током које се радио-емисије (радио сметње) примењују на непријатељска радио-електронска средства контроле, комуникације и извиђања у циљу промене квалитета информација. који кружи. Поред тога, електронско ратовање подразумева заштиту нечијих система од сличних утицаја.

ХАОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАД: Избо ножем особље ресторана, полицајац реаговао филмски (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА