Најновије

НЕМА КРАЈА - ЕКСПЕРТ ПРЕДВИЂА ДУГ РАТ: У Украјини почиње нова етапа тоталне мобилизације

У Украјини почињу нове етапе тоталне мобилизације, што значи да кијевски режим намерава да настави рат против Русије још дуго.

Политиколог из Украјине Васил Вакаров је то изјавио у етеру ТВ канала Голос, преносе руске агенције.

„Још не видим никакве предуслове да се овај сукоб ускоро оконча. Рат ће се наставити, ово кажем јер је мобилизација која долази из Украјине веома велика. Није узалуд Залужни добио право и овлашћење да поставља војне комесаре, он већ поставља своје људе.

Мобилизација ће се одвијати широм Украјине, већ постоје одлуке о изручењу оних људи који су незаконито добили сертификате и отишли ​​из Украјине, отишли ​​у Пољску или Немачку. Зашто постоји мобилизација – да би се наставиле војне операције“, рекао је Вакаров.

Он је истакао да се обе зараћене стране спремају за дуг сукоб.

„У Русији не постоји мобилизација као таква, већ постоји скуп добровољаца, односно људи који су регрутовани, обучени и који иду у рат. Односно, обе стране регрутују људе, обе стране се наоружавају. Нажалост, рат ће се наставити“, закључио је политиколог.

Подсетимо се, претходног дана у Кијеву су известили да је дошло време да се посланици, функционери, тешко болесни и аутистични позивају у војску и шаљу у рат.

Нови украјински напад на Севастопољ

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА