Најновије

УХАПШЕН РУС! Издајица слала озбиљне обавештајне податке

Према информацијама ФСБ, осумњичени је 2022. године започео сарадњу са Главном обавештајном управом Министарства одбране Украјине којој је давао информације које могу да наштете Русији

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) привела је у Севастопољу Руса који је радио за украјинску обавештајну службу, саопштила је служба.

Према информацијама ФСБ, осумњичени је још 2022. године, како би избегао мобилизацију, отишао је у једну од земаља чланица Заједнице независних држава. Након тога се самоиницијативно јавио представнику Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине и придружио јој се.

ВАНРЕДНО САОПШТЊЕ! Огласила се српска БИА

Док је извршавао један од задатака украјинске службе, запослио се у организацији која се бави грађевином на Криму. Ту је прикупљао информације и преносио их војној обавештајној служби Украјине.

Приведено лице је признало да га је по налогу представника украјинске војно-обавештајне службе преносио податке са Крима који би могли да нашкоде Русији. Признао је и да је на Криму са посла на коме је копао ровове скупљао информације и фотографије и слао украјинској служби.

"То су били ровови на северу полуострва Крим. Био сам свестан да ће подаци које сам прикупио бити искоришћени против Руске Федерације, али сам био вођен потпуно другачијим циљевима, није ме било брига", додаје он.

ГРАФИТИ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА ЖЕСТОКО ПО ВУЧИЋУ: Назван "издајицом", комуналне службе фарбају увреде (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА