Најновије

МЕДВЕДЕВ ОТКРИО: Модернизујемо војну опрему, све до коначне победе Русије

Главно је да постигнемо отпор савременим системима противваздушне одбране и електронског ратовања који су у арсеналу НАТО-а и који се испоручују нашем непријатељу, каже бивши руски председник.

Руска Федерација модернизује своју војну опрему, а то ће се дешавати до коначне победе, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Активно модернизујемо нашу опрему, покушавајући да нађемо могућности да се, одговарајућим противмерама, супротставимо чак и најновијим западним моделима. То ће се дешавати све до коначне победе Русије", казао је Медведев током посете полигону Капустин Јар у Астраханској области.

Медведев је додао да ће се наставити са тестирањем нових високопрецизних ракета, чије лансирање је посматрао на поменутом полигону.

"Нови модел ракете је дизајниран за употребу у зони Специјалне војне операције. Моделу, који је развијен и дизајниран за борбену употребу, значајно су побољшане карактеристике које утичу и на домет лета и на његову прецизност у гађању циља. Ојачана је и бојева глава", указао је Медведев.

Украјина "крцата" најновијим врстама западног оружја
Бивши руски председник је навео да Запад наставља да испоручује Украјини најновије врсте наоружања, али да Русија стиче важно искуство и да може да узврати. 

"Данас стичемо веома важно искуство одбијајући непријатеља, који је Украјину буквално напунио најновијим врстама наоружања, али наш посао се наставља. Главно је да постигнемо отпор савременим системима противваздушне одбране и електронског ратовања који су у арсеналу НАТО-а и који се испоручују нашем непријатељу", прецизирао је Медведев.

Осим тога, Медведев је предложио да се разговара о питањима везаним за стварање и модернизацију различитих војних комплекса и система, узимајући у обзир потребе оружаних снага током Специјалне војне операције, као и одговарајуће оружје које ће осигурати поуздану одбрану земље. 

ПРОЦУРЕЛА ПРАВА ИСТИНА: Ево шта се десило на Космету

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА