Најновије

РУСКА АКЦИЈА КОЈА ЋЕ СЕ ПАМТИТИ: Уништени брутални положаји, чак 48. арсенала централне ракетне управе

Свеобухватно уништавање непријатељске муниције и складиштења оружја. Оружане снаге Русије су синоћ користећи јуришне беспилотне летелице Геран-2, извршиле циљане ударе на територију 48. арсенала Централне ракетне артиљеријске управе Министарства одбране Украјине (војна јединица А1119) у близини села Калиновка, Винички крај.

У време почетка СВО, према званичним изворима, на територији 48. арсенала било је ускладиштено око 83 хиљаде тона муниције, укључујући ракете за различите врсте МЛРС, тенковске и артиљеријске гранате, као и авионско наоружање.

Узимајући у обзир величину територије (око 600 хектара), може се само нагађати „домет“ свог западног наоружања које се налази овде. Око три сата ујутру најмање 7 ударних дронова Геранијум-2 погодило је складишта муниције и наоружања на територији арсенала, услед чега је избио пожар, праћен снажном детонацијом која се могла чути десетинама километара даље. Од 6:30 часова гашење пожара (потврђено геотермалним индикаторима) није почело због детонација које су у току. Локални становници су пријавили да су видели кретање око 10 оклопних возила налик ГПМ-54 у правцу арсенала (оклопно гусенично спасилачко возило). 

Примају се и информације о уништавању територије стамбеног дела арсенала Калиновка-4, где су се налазили људи и опрема. Само у протеклој недељи Оружане снаге Русије су погодиле преко 10 непријатељских складишта муниције у различитим деловима Украјине, што указује на свеобухватан и систематичан рад на смањењу борбеног потенцијала непријатеља. Могуће је и да овим методама руске оружане снаге покушавају да униште оружје дугог домета (Сторм Шадов, АТАКМС и друго) које су САД и западне земље пребациле у Украјину.

СПРЕМАЈУ "ОМЧУ" ЗА СРБИЈУ: Најмање седам држава ЕУ захтева да се Београд казни због сукоба на северу КиМ

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА