Најновије

"Власт би испунила захтеве протеста ако би Београд био блокиран две недеље"

Бивши председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић оценио је да досадашњи концепт протеста „Србија против насиља“, „мора бити промењен“.

“Припадници режима су научили да, колико им то њихова природа дозвољава, контролишу своје реакције на протесте и ‘истрпе’ неколико сати 50.000 или 100.000 људи који шетају улицама Београда, као и да игноришу демонстрације у другим градовима“, рекао је Пајтић у интервјуу за данашњи лист Нова.

Међутим, како је навео, „уколико би организатори протеста, у тренутку масовних демонстрација, позвали 50.000 или 100.000 људи да остану на улици на потезу Скупштина – Председништво – Влада Србије до испуњења захтева, па макар и недељама, на то режим не би имао одговор, сем да попусти“.

„За такав позив је потребна политичка храброст, али у мањој мери него раније. Претходних година ту врсту истрајности протестаната није било могуће очекивати. Међутим, сада, свако ко је био на протестима, могао је да види и осети да рационални и обавештени грађани нису ту због опозиције, већ зато што физиолошки не могу да поднесу овај режим и спремни су да учине много да би му видели леђа“, истакао је Пајтић.

Путин чека катаклизму коју је предвидео – Ево шта се догађа

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА