Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ ЋУТАЊЕМ ПОТВРДИО НАЈЦРЊЕ ПРОГНОЗЕ? Преко пола милиона погинулих Украјинаца

Хладнокрвност генералног секретара НАТО-а док говори о страдању Украјинаца сведочи да "неко" чисти територију Украјине од њеног становништва, закључује саветник лидера шефа ДНР

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је својим ћутањем потврдио да је Украјина у борби изгубила пола милиона војника, указао је саветник лидера шефа ДНР Јан Гагин за "РИА Новости".

"На састанку Европског парламента, генерални секретар НАТО-а је игнорисањем питања посланика потврдио погибију толиког броја украјинских војника у сукобу у Украјини, који је НАТО и покренуо", прецизира Гагин.

"Нико није обећао да ће борбе бити лаке и једноставне, Руси су компетентно поставили своју линију одбране, бранио се тада Столтенберг", подсетио је Гагин.

Хладнокрвност генералног секретара НАТО-а док говори о погибији украјиснких војника сведочи о томе да "неко" чисти територију Украјине од њеног становништва, закључио је Гагин.

"Изгледа као да неко чисти територију Украјине за нешто или некога. Сачекаћемо и видећемо", претпоставио је Гагин говорећи о намерама НАТО-а.

СМЕЊЕНИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Спремите се за трећи светски рат

Раније на састанку Европског парламента, ирска посланица Клер Дејли је, обраћајући се Столтенбергу, истакла да верује да речи генералног секретара НАТО-а да Украјина постепено осваја територије нису истините. Према њеним речима, страдало је пола милиона људи, а изнемогла Украјина је, током мобилизације, слала позиве чак и особама са инвалидитетом.

У свом одговору Столтенберг је нагласио да "нико никада није рекао да ће то бити лако" и да је "од почетка било јасно да ће ово бити крвава и сложена контраофанзива".

РУСКЕ "ПТИЧИЦЕ" ИХ ПРАТИЛЕ ПА РАЗНЕЛИ СВЕ У КОМАДЕ: Други огроман плен који Руси бележе на фронту

Украјинска контраофанзива почела је 4. јуна. Кијев је у борбу укључио јединице које су обучавали НАТО инструктори, као и западно оружје, међу којима су тенкови "леопард" – представљени као моћна машина, премда у зони Специјалне војне операције "лако горе", како је истакао Владимир Путин.

Украјинска контраофанзива, која траје већ три месеца, не само да не напредује, она је потпуни крах и неуспех, казао је раније Путин. Оружане снаге Украјине нису постигле своје циљеве ни на једном делу фронта, потврдио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Кијев трпи колосалне губитке, према подацима руског Министарства одбране. Од почетка контраофанзиве, Кијев је изгубио више од 66.000 људи и 7.600 комада војне технике, међу којима су немачки тенкови "леопард" и америчка борбена возила "бредли", казао је Шојгу. Британско министарство одбране је потврдило да је Русија уништила и тенк британске производње, чувени "челенџер".

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД? Цео свет може да буде у...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА