Најновије

ТАЈНОВИТЕ ИГРЕ: Директор ЦИА тајно у Кијеву, али где је ту Ватикан!?

ВАШИНГТОН - Утицајни лист Вашингтон Пост, позивајући се на своје неименоване изворе, пише да је Вилијем Бернс, директор ЦИА, био тајно у Кијеву, у посети украјинским властима.
CIA (Фото: Јутјуб)

CIA (Фото: Јутјуб)

Он се, као што је Правда већ објавила, према овим изворима, срео са Володомиром Зеленским, украјинским председником, а том приликом му је Зеленски представио план који укључује “отпочињање мировних преговора са Москвом, али након што буду распоређени ракетни системи и артиљерија у близини Крима”.

Ни Вашингтон, ни Кијев се званично нису оглашавали поводом писања Вашингтон Поста још увек, међутим остаје нејасно шта је било са “мировним тајним преговорима” који су највише обећавали, а то су они под окриљем Ватикана.

Подсећамо, папа римски је у једном тренутку рекао да има сазнања да се врше напори са циљем постизања мира кроз оквир тајних преговора, а касније је откривено да се ти преговори на нивоу Кијев-Москва врше управо под окриљем Ватикана.

Тренутно, уколико заиста ЦИА преузима иницијативу, може се закључити да “ватикански утицај” није уродио плодом, па самим тим ови нови покушаји још мање уливају наду да је могуће ускоро постићи мир.

Прочитајте ОВДЕ више о борбама код Соледара

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА