Најновије

ГЕОПОЛИТИЧКИ ТРИКОВИ ЗАПАДА: Превара за Додика

Суђење председнику Републике Српске Милораду Додику је геополитичко суђење самој Републици Српској и то није преко ноћи већ је почело одмах након Дејтонског споразума, изјавио је политиколог Срђан Перишић у емисији "Српска пред судом".

"Сви политичари у Српској и Србији од 1992. године до данас преварени су од Запада", тврди Перишић и истиче да је председник Републике Српске Милорад Додик једини који је на време схватио да је преварен од Запада и да је зато подвукао црвену линију и пружио отпор.

"Додик је једини од преварених српских политичара последње 32 године који је схватио да је преварен. И рекао: 'Нећете да ме лажете, да варамо Републику Српску. Ја подвлачим црвене линије. И саопштавам их. Пружам вама отпор'. Зато на њега и ударају!", навео је Перишић.

Наглашава и да ЕУ нису за наметање било каквих одлука у БиХ, али да "коло" воде САД и Велика Британија.

"Српска ће на то пружити отпор. Једино што ће им остати као опција, јесте војна сила, али то је и њихов крај. Поставља се питање против кога ће је употребити, јер Република Српска нема војску", навео је Перишић, који је професор геополитике и међународних односа за РТРС.

Прочитајте ОВДЕ о тензијама унутар ЕУ због Украјине 

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА