Најновије

РУСИЈА ПОВЕЋАВА БРОЈ ЛОВАЦА! Стижу нови авиони, рат добија нове димензије

Рат добија нове димензије.

 У последњих годину дана, Ваздушно-космичке снаге Русије (ВКС) значајно су повећале свој арсенал са 15 нових ловаца пете генерације типа Су-57, потврђују најновији извештаји из руског Министарства одбране. Ово представља значајан скок у производњи и испоруци ових напредних авиона, након што је 2022. године ВКС добио свега 6 јединица.

Тренутно се у служби са ВКС налази укупно 22 авиона Су-57, док се додатна 4 авиона налазе на завршним летним испитивањима пре него што уђу у активну службу. Овај раст у броју испоручених авиона представља повећање производње за 250% у односу на претходну годину, што указује на значајна улагања и развој у области војне авијације у Русији.

Поред тога, најављена је и испорука првог модернизованог авиона Су-57М опремљеног новим моторима Изделије-30, што би требало додатно да повећа могућности овог високотехнолошког ловца. Очекује се да ће ова модернизација омогућити побољшане перформансе, већу брзину и маневарске способности, што ће Су-57 учинити још ефикаснијим у борбеним условима.

МИСТЕРИОЗНИ ТРАГ НА МЕСТУ ПРИГОЖИНОВЕ ПОГИБИЈЕ: Нешто је горело, а не зна се шта (ФОТО/ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА