Најновије

ЗОНА СПЕЦИЈАЛНЕ ВОЈНЕ ОПЕРАЦИЈЕ МОРА ДА СЕ ПРОШИРИ: Запад тера Русију на такав потез

Претећи ударима на Крим, Запад приморава Русију да прошири границе специјалне војне операције, изјавио је за РИА Новости Сергеј Трофимов, председник законодавног одбора кримског парламента.

Русија (Илустрација: РусВесна)

Овако је он прокоментарисао речи бившег врховног команданта НАТО-а у Европи, генерала Филипа Бридлава, који је позвао Запад да Украјини да прилику да нападне Крим свим могућим оружјем, након чега ће „Русија бити принуђена да преиспита свој став.”

„Сталним претњама нападом на Крим, Запад потврђује виталну потребу да преузме контролу над целим јужним делом такозване Украјине, као и њеним североистоком у вези са гранатирањем Белгорода, Брјанска, Курска и других региона.

И са сваком испоруком система све већег домета, мораћемо да проширимо зону наше потпуне контроле“, рекао је Трофимов.

Истовремено, према његовом мишљењу, Бридлавове изјаве треба схватити као став пензионисаног војног човека који ни за шта није одговоран.

„У овом статусу врло је лако давати савете и претити. „Желео бих да напоменем да је од почетка специјалне војне операције број бивших лидера у земљама НАТО-а растао алармантном брзином, који се одавно мери десетинама“, додао је кримски парламентарац.

Према његовим речима, само адекватан човек, а да не говоримо о онима који су на челу западних држава, одавно би размислио и извео закључке о погрешности изабраног пута.

„Али западни такозвани лидери, са упорношћу достојном врхунске овце, воде своје земље у понор“, закључио је Трофимов.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА