Најновије

ТЗВ. КОСОВО ИДЕ У НАТО: Харадинај тражи чланство

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, у оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, састао се са главним директором за Европу и политику НАТО-а Алтоном В. Буландом.

Харадинај је на Фејсбуку објавио објавио снимак са пријема у Пентагону и написао је да је тражио да се покрене процес чланства Косова у НАТО-у.

"Велика је част поново посетити Пентагон и срести се са Антоном В. Буландом, вишим директором за Европу и политику НАТО-а у Канцеларији секретара за одбрану. Искористио сам прилику да се захвалим Буланду за велику посвећеност и подршку коју војска и америчка влада већ 25 година пружају народу Косова и његовим институцијама, посебно у помоћи коју су дали јачању војске Косова", навео је Харадинај у посту.

Он је написао да је тражио да се "успостави стратешки дијалог о билатералним питањима између две земље, истовремено када дође до чланства Косова у НАТО-у", преноси "Газета експрес". 

Харадинај је додао да су тзв. Косово и његова војска спремни да буду чланице раме уз раме са Америком и другим земљама које су саставни део Северноатлантске алијансе.

Како су пренели медији, Харадинај се првог дана посете САД састао и са Габријелом Ескобаром.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова рекла о Борељу 

Извор РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА