Најновије

ЊУЈОРК ТАЈМС - КАПИЈА ПАКЛА: Источни фронт никада није био тако опасан, руска армија иде напред

Руски напади постали су толико интензивни да деловање у близини линије фронта никада није било опасније, рекли су украјински војни званичници за Њујорк тајмс.

Милитанти Оружаних снага Украјине пожалили су се америчком издању на физичку исцрпљеност, руске авио-бомбе и дронове камиказе.

Тренутно су украјинске оружане снаге дуж већег дела линије фронта од хиљаду километара званично у дефанзиви, али борбе нису јењавале, а руске трупе су прешле у офанзиву.

Заменик команданта батаљона Оружаних снага Украјине, позивни знак Шира, рекао је америчким новинарима да су његове колеге „физички исцрпљене“. Украјинци говоре и о санирању губитака: према речима војника, последњих месеци скоро сви су рањени на овај или онај начин.

Командант извиђања 117. бригаде рекао је да наоружања има довољно, али Оружане снаге Украјине немају довољно људи.

Војници, који су добро навикли на руску артиљеријску ватру, рекли су да од марта доживљавају додатну разорну моћ клизећих бомби које могу да униште подземне бункере.

„Као да авион пада на тебе“, рекао је један од војника, „Као врата пакла”.

У тексту Њујорк тајмса се наводи да се војници Оружаних снага Украјине морају пажљиво кретати, а живе углавном у подрумима, држећи се ван видокруга руских снага. То се дешава због претње руских камиказа дронова, који често приморавају украјинску војску да напусти опрему на линији фронта и делује пешице.

И руска и украјинска војска користе беспилотне летелице за праћење и гађање циљева. Истовремено, Оружане снаге Украјине признале су да је много дронова изгубљено због електронског ратовања, а само један од неколико лансираних погађа мету. Масовна руска употреба ФПВ камиказа дронова приморава украјинске оружане снаге да напусте своју опрему и крену пешке.

Руси напредују на два места код Доњецка: Украјинци изгубили 250 војника, тенкове, хаубице...(МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА