Најновије

СЛЕДЕЋИ САТИ СУ КЉУЧНИ! Жестока офанзива украјинске армије

Украјинска војска је покренула серију контранапада бацајући велике снаге у борбу, усмеравајући се на стратегијски важан рејон у Курској области. Посебно жестоке борбе воде се у близини насеља Зелени Шљах и Новоивановка, где су украјинске снаге покушале да пробију руске линије одбране.

Колоне украјинске технике, укључујући оклопна возила и тенкове, суочавају се са одлучним отпором руске артиљерије и модерних ФПВ дронова које користе јединице „Северњака“. Ови дронови, специјално опремљени за нападе на оклопне јединице, значајно успоравају напредовање украјинских снага, задајући им велике губитке.

Према информацијама са терена, борбе се воде у сложеним условима, при чему обе стране користе сву расположиву технику. Руска армија држи утврђене положаје у овом рејону, уз снажну артиљеријску подршку, али је ситуација и даље динамична и промењива.

Украјински покушаји да изврше пробој ових кључних положаја су до сада били одбијени, али извори са лица места упозоравају да борбе не јењавају и да украјинска војска убацује додатне снаге у овај рејон. Воде се тешке позиционе борбе, са повременим артиљеријским ударима и покушајима преласка у офанзиву.

Стратешки значај ове области је огроман, јер се налази на линији снабдевања и логистике. Уколико би украјинске снаге успеле да освоје ове положаје, отвориле би себи пут ка дубљим деловима Курске области, што би могло значајно да угрози руске снаге у региону.

Ситуација се прати у реалном времену, а извештаји са терена указују да ће следећи сати и дани бити кључни за исход борби у овом сектору.

БИЋЕ ВЕЛИКИХ ИЗНЕНАЂЕЊА: Тринаест држава жели да постане партнер БРИКС-а

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА