Најновије

МАСК ПОНОВИО ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ: Америка иде ка банкроту!

САД иду ка банкроту и брзо ће пропасти ако Вашингтон не престане да троши толико новца, упозорио је извршни директор "Тесле" и "СпејксИкса" Илон Маск.
Маск

Маск

Маск је коментарисао објаву на Иксу, која је истакла нагло растуће камате на дуг америчке владе.

"Сада плаћамо скоро 1,2 билиона долара годишње камате на дуг, и око 23 одсто свих пореза, тарифа и накнада које прикупи америчка влада иде на плаћање камата на дуг", објављено је, наиме, на налогу "Волстрит Силвера".

Маск је на то одговорио, упозоравајући да "ако не дође до радикалног смањења владиних расхода, онда ће, баш као појединац који се превише задужио, Америка де факто банкротирати".

"Камата на дуг има тенденцију да брзо апсорбује све пореске приходе, не остављајући ништа за критичне потребе", додао је он.

Маск је раније у септембру истакао да су трошкови сервисирања огромног америчког савезног дуга премашили садашњи буџет за одбрану, који је ове године премашио 840 милијарди долара.

Америчко министарство финансија објавило је крајем јула да је државни дуг премашио 35 билиона долара, скочивши за билион у периоду од шест месеци. Тренутна цифра је 35,7 билиона долара, према америчком сату дуга.

Ово није први пут да је технолошки милијардер огласио аларм због америчког дуга. Раније ове године, Маск је рекао да тренутна стопа државне потрошње ставља САД на брзи пут ка банкроту и да прекомерна потрошња владе подстиче инфлацију.

У септембру је написао да је сваки трилион долара дуга новац који ће "наша деца и унуци некако морати да плате". Ако дуг настави да расте овим темпом, упозорио је Маск, САД ће бити заробљене у зачараном кругу у којем "једино што ћемо моћи да платимо је камата".

Прочитајте ОВДЕ о поражавајућем признању Велике Британије да није спремна за рат

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА