Најновије

КОМАНДО МЕСТО ОДЛЕТЕЛО У ВАЗДУХ! Важан погодак руске армије

Руске трупе напале су командно место 3. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине на територији самопроглашене Доњецке Народне Републике, саопштило је руско Министарство одбране.

„Контролни пункт 3. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у рејону насеља Новогродовка Доњецке Народне Републике, складиште авијационог наоружања, као и људство и војна опрема Оружаних снага Украјине у 119. округу су погођени”, наводи се у извештају, пренеле су РИА Новости.

СУЛУДА ИЗ ИДЕЈА ИЗ УКРАЈИНЕ НИЈЕ ШАЛА: У Кијеву предлажу да се извлаче мртви из гробница Кијевке лавре

Министарство је саопштило каква је ситуација и у другим секторима фронта.

На правцу Купјанска, јединице Западне групе снага одбиле су пет напада јуришних авиона 30, 32, 43. и 44. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 103. бригаде копнене одбране у рејонима села Табаевка, Ивановка и Синковка (регион Харков).

Непријатељ је, како додају из Министартсва, имао око 210 убијених и рањених људи и три уништена возила, навело је Министарство.

ЖЕСТОК СУКОБ У ОДЕСИ: Дошли да мобилишу на силу, народ устао на њих (ВИДЕО)

У правцу Краснолиманског, група „Центар” је поразила људство и опрему Оружаних снага Украјине у рејону села Дзержинское (ДНР) и шуме Серебрјански, а такође, је одбила два напада 60. и 63. механизоване бригаде Оружане снаге Украјине у областима Јамполовке (ДНР) и Червоној Диброве (ЛНР).

УКРАЈИНА У НАЈТЕЖОЈ КРИЗИ ОД БИТКЕ ЗА КИЈЕВ: Граничари признали да је све гори и горе

Губици Оружаних снага Украјине износили су око 120 војника и три возила, навело је руско Министарство.

На Доњецком правцу, Јужна група је одбила 11 напада 24, 42. механизоване, 79. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине и 114. бригаде копнене одбране у областима Белогоровке, Богдановке, Мајорска, Лењинског, Новгородског и ДПР) и нанео пораз људству и техници Оружаних снага Украјине у областима Нови, Красни, Клешчејевка и Курђумовка.

Ту је уништено око 325 војника Оружаних снага Украјине, тенк, два борбена оклопна возила, шест аутомобила и хаубица Д-30.

У правцу јужног Доњецка група Восток је разбила људство и опрему Оружаних снага Украјине у областима села Шевченко, Вођаноје (ДНР) и Пријутноје (Запорошка област).

Непријатељски губици износили су око 150 војника и три возила, навело је Министарство.

У правцу Херсона руске трупе су одбиле напад 117. механизоване бригаде у рејону села Новопокровка (Запорошка област) и поразиле украјинске јединице у областима села Вербовоје, Работино (Запорошка област), Тјагинка, Ивановка, Лвово, Берислав и Михајловка (Херсонска област).

Оружане снаге Украјине изгубиле су око 50 људи, девет возила, америчку хаубицу М777, топ Д-20 и хаубицу Д-30, навело је руско Министарство.

Снаге ПВО су у једном дану обориле 30 украјинских дронова, додало је руско Министарство одбране, преноси Танјуг.

РИТЕР ПРОСУО ХИЛАРИ: Идиот!?

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА