Најновије

"ОТИШЛА СИ, Е ПА НЕКА": Многи не знају да овај хит изводи БАШ ОН, а због његове трагичне судбине и преране смрти занемела је цела земља

Био је најомиљенији извођач свог времена.

На врху своје популарности, у раној младости тог 7. јула 1979. године, преминуо је легендарни певач Љубомир Љубо Ђуровић.

Остаће тај датум један од најтужнијих у историји народне музике, када је у својој 30. години умро један од најомиљенијих извођача читаве Југославије, иза себе оставивши у аманет бројна ремек дела.

Posted by LEGENDE NE UMIRU-NAJPOZNATIJI CRNOGORSKI PJEVAČ-LJUBOMIR ĐUROVIĆ on Tuesday, 16 July 2019

Окарактерисан као прави славуј, али и најбољи човек међу музичарима, Љубо је био миљеник како колега, тако и свих оних са којима певач сарађује, попут текстописаца и слично...

Дискографија Љубомира Ђуровића је једноставна: 12 синглова са по две песме, што укупно даје 24 нумере. Најпознатија од њих је и једна од најтужнијих - "Још ме пеку сузе твоје".

- Љубомир је заслужио један овакав хит. Моја најлепша песма отишла је најбољем човеку. Сећам се, кад се појавила песма "Још ме пеку сузе твоје", Љубомиру се родио син Игор. Посетио сам га у Земун Пољу, љуљао је сина у колевци. Радовао се сину, а хитовима није ни стигао да се обрадује, разболео се и отишао. Љубомир није био свестан колико је вредео и шта је оставио. Свесни су они који се усуђују да преснимавају оно што је он певао. То је једини певач о коме не чух ниједну ружну реч - причао је текстописац Млађа Николић, из чијег пера су настали стихови због којих су многи плакали.

Овај хит тињао је само међу оним најбољим познаваоцима народне музике, који упркос годинама нису заборавили магичне речи и мелодију, али је велики омаж Љубомиру Ђуровићу дао Јован Перишић, када се одлучио да уради "кавер" ове нумере.

Далеко од тога да је овде крај великим Љубовим песмама, а међу познатијима су свакако "Лети лети бијели голубе" и "Заљуби се ђетић у Босанку", као и легедарни хит "Отишла си, е па нека", који сви знају, али многи не знају да их управо Љубо изводи.

Љубомир је преминуо у Београду у 30. години. 1979. услед туберкулозе, а естрада је са неверицом примила ову тужну вест.

За становнике Црне Горе, иако није певао искључиво традиционалне изворне песме, он је ипак остао легенда са готово култним статусом. 

БИТКА ЗА АВДЕЈЕВКУ: Руси пресецају кључне линије снабдевања, Кијев убацује појачања (МАПА)

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА