Најновије

5 ствари које треба да урадите како бисте побољшали Wi-Fi сигнал у свом дому

Ево неколико корисних савета који ће вам помоћи да оптимизујете своју мрежу и појачате Wi-Fi сигнал.

У данашње време, када је приступ интернету готово једнако битан као ваздух који дишемо, проблеми попут споре везе или слабог Wi-Fi сигнала могу бити веома фрустрирајући

Ако се чини да добар сигнал добијате само када сте у непосредној близини свог рутера, ево неколико корисних савета који ће вам помоћи да оптимизујете своју мрежу и појачате Wi-Fi сигнал у свом дому.

Проверите брзину интернет конекције

Пре него што почнете кривити Wi-Fi , уверите се да ваша интернет конекција функционише исправно. Повежите рачунар директно са рутером помоћу Етхернет кабла и извршите тест брзине интернета. Ако брзина коју постижете није у складу са оним што је обећано у вашем пакету, обратите се свом провајдеру или размислите о замени рутера/модема.

Ажурирајте фирмwаре рутера

Редовно одржавање рутера је кључно за побољшање перформанси, функционалности и безбедности. Проверавајте ажурирања фирмwареа кроз административни интерфејс свог рутера и редовно их инсталирајте.

Поставите рутер на одговарајуће место

Локација рутера може значајно утицати на квалитет Wi-Fi сигнала. Идеално, рутер би требало да буде постављен на месту где су "мртве зоне" минималне. Држите рутер на отвореном месту, далеко од зидова и препрека, како бисте умањили ометања.

Проверите фреквенцију рутера

За оптималне перформансе, подесите рутер на 5GHz фреквенцију ако имате дуал-банд рутер. Овај опсег пружа веће брзине и мање је подложан ометањима. Побрините се да оба опсега имају исти ssid за беспрекорну комуникацију између уређаја.

Промените канал за бољу брзину

Избегните интерференције са другим конекцијама бирањем најмање загушеног канала. Употребите алате као што су цомманд промпт или анализатор мреже да идентификујете заузетост канала у свом окружењу. Ручно одаберите канал који нуди боље перформансе, ако аутоматски избор не даје резултате.

Размотрите коришћење уређаја за проширење домета или месх Wi-Fi система као додатне опције за унапређење Wi-Fi сигнала.

АУТОМАТСКО КЊИЖЕЊЕ: Револуција у пословању уз Златник!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА