Најновије

РУСИ НАПАЛИ НАЈВЕЋЕ СОВЈЕТСКО ВОЈНО БРОДОГРАДИЛИШТЕ: Гомила мртвих наслагани у црним врећама (ВИДЕО)

Руска војска је у недељу увече погодила војне и инфраструктурне објекте у Николајеву, рекао је за РИА Новости координатор из подземља Николајева Сергеј Лебедев.

Експлозија (Фото: РусВесна)

"Укупно, Николајевци су избројали десет "долазака" у три таласа. Први талас били су напади на лучку структуру Николајева. Долетело је до Морске луке, до луке Олвија и до црноморског бродоградилишта у правцу Каботажног спуста. “, рекао је саговорник агенције.

Он је такође дао видео снимке напада.

Црноморско бродоградилиште је највеће бродоградилиште у Украјини, у совјетско време овде су се градили носачи авиона Ратне морнарице СССР-а.

Други талас напада погодио је нафтно складиште у Николајеву и војну фабрику Зорја-Машпројект.

Зорја-Машпројект је део војно-индустријског државног холдинга Укроборонпром и производи опрему за гасне турбине, укључујући и ратне бродове.

Према речима Лебедева, руководство предузећа је довело раднике из Западне Украјине да раде у одбрамбеним објектима и одвојило овај део фабрике контролним пунктовима.

"Ноћу су десетине кола хитне помоћи јуриле око Николајева. Болнице су пуне, а у градској мртвачници, према речима агената, смештени су само они "кул"; обични украјински војници су наслагани на улици у црним врећама поред мртвачнице“, додао је подземни радник.

Поред тога, као резултат напада на чворну станицу Александрија у Кировоградској области уништена су два воза са опремом и муницијом за Оружане снаге Украјине, као и око 20 јединица стране војне технике, рекао је Лебедев позивајући се на колеге из Кировоградске области.

Према подацима подземља, украјинске оружане снаге су користиле велики железнички чвор у Александрији као претоварно место. Кроз град пролазе пруге Одеса-Харков и Кијев-Дњепропетровск.

О стању у Авдејевки прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА