Најновије

АЗЕРБЕЈЏАН ИЗВРШИО ОПЕРАЦИЈУ ОДМАЗДЕ: Уништен јерменски борбени положај, ситуација ескалирала (ВИДЕО)

Јединице Државне граничне службе (ДГС) Азербејџана извеле су војну операцију на граници са Јерменијом, назвавши је „операцијом одмазде“, преносе локални медији.

Азербејџан (Фото: РИА Новости)

Нападнут је положај Оружаних снага Јерменије у близини насеља Неркин Ханда у региону Сјуник.

„Јединице Државне граничне службе извеле су 13. фебруара „операцију одмазде” као одговор на јучерашњу провокацију оружаних снага Јерменије'’, наводи се у саопштењу ДГС.

Прес центар ДГС је саопштио да је као резултат операције, борбени пункт Оружаних снага Јерменије, где је 12. фебруара, према подацима Државне граничне службе, пуцано на азербејџанске војнике, потпуно уништен, а „борбени положаји су пали. заћутали”.

Поред тога, стигле су информације о озбиљним жртвама међу војницима на борбеном положају..

„Свака провокација јерменске стране у циљу заоштравања оперативне ситуације на условној државној граници Азербејџан – Јерменија од сада ће бити суочена са озбиљнијим и одлучнијим мерама'’, додаје се у саопштењу.

Азербејџанска гранична служба је указала да само војно-политичко руководство Јерменије сноси одговорност за оно што се догодило.

Оружане снаге Азербејџана прекинуле су ватру у правцу јерменских положаја у 9.30 (по локалном времену). Касније је Министарство одбране Јерменије саопштило да четири особе нису преживеле гранатирање са азербејџанске стране. Још један је рањен.

Како преноси Caliber.Az, 12. фебруара јерменски снајпериста је ранио азербејџанског војника у правцу Зангилана. Хеликоптером је евакуисан у медицинску установу. Ситуацију су снимиле камере за видео надзор.

Осим тога, истог дана у 20:50 и 23:40, јединице Оружаних снага Јерменије са својих положаја у правцу насеља Чинарли у рејону Товузгалин гађале су из лаког наоружања положаје азербејџанске војске у правцу насеља Кокханаби у области Товуз.

Након тога, Баку и Јереван су разменили оптужбе за гранатирање њихових положаја на граници.

О затварању котла код Авдејевке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА