Најновије

БУДИТЕ ОПРЕЗНИ: Петина корисника сервиса за онлајн дејтинг у Србији су жртве дигиталног ухођења

Ново истраживање спроведено на узорку од 21.000 испитаника широм света, укључујући и 1.000 испитаника из Србије, открило је нове увиде о размерама злоупотреба и ухођења у дигиталном свету.

Фото: Pixabay

Ново истраживање које је спровела компанија Касперскy на узорку од 21.000 испитаника широм света, укључујући и 1.000 испитаника из Србије, открило је нове увиде о размерама злоупотреба и ухођења у дигиталном свету.

Четвртина (24%) испитаника у Србији верује да је истраживање података о особи са којом почиње да излази (попут претраге преко Гоогле претраживача или њених налога на друштвеним мрежама) прихватљиво. Знатно више (34%) је признало да то ради увек када почне да се забавља са неким. Један до десет (9%) испитаника и физички прати партнере и проверава њихове активности

Мало више од петине испитаника у Србији (21%) искусило је неки облик ухођења на интернету од особе са којом је почело да се забавља. Ово је незнатно мањи проценат од глобалног просека (23%)

Више од 90% испитаника у Србији је спремно да подели неке од својих лозинки које би могле да омогуће приступ информацији о њиховој локацији
 

Према студији – која је обухватила по 1000 испитаника у 21 земљи широм света, међу којима и 1000 у Србији – корисници онлајн сервиса за упознавање или дејтинг заинтересовани су да предузму кораке да се заштите док траже љубав. Упркос томе што је више од петине испитаника (21%) у Србији изјавило да је искусило неки облик ухођења на интернету од особе са којом су тек почели да се забављају, и овај Дан заљубљених дочекују неспремни да осигурају приватност информације о својој локацији, приватност личних података и уз лошу навику да слободно деле непотребне информације о себи.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА