Најновије

Нова студија открила: Селфи фотографије постале опасније од напада ајкуле

Људи ризикују своје животе за савршен селфи, што доводи до фаталних падова са литица, несрец́а са возилима и возовима, опасних сусрета са дивљим животињама и утапања.

Фото: Pixabay

Број смртних случајева насталих због прављења селфи фотографија надмашио је број напада ајкула са смртним исходом, показала је најновија студија објављена у магазину Тревел Медисин.

У последњих 13 година, забележено је 379 смртних случајева повезаних са селфијем, од којих је 140 укључивало туристе, док је евидентирано 90 фаталних сусрета са ајкуламам преноси портал Јуро викли њуз.

У просеку жртве су биле старе 24,4 година, а највећи број таквих смртних лучајева имају Индија, Сједињене Америчке Државе и Русија.

Како се наводи, људи ризикују своје животе за савршен селфи, што доводи до фаталних падова са литица, несрец́а са возилима и возовима, опасних сусрета са дивљим животињама и утапања.

Власти предузимају мере, изричу новчане казне, па чак и затворске казне за непромишљено понашање у вези са селфијем, а све је чешћа забрана селфија на туристичким местима, па је тако Портофино у Италији увео привремену забрану селфија како би спречио туристе да ометају саобрац́ај током фотографисања.

Жеља за пажњом и валидацијом на друштвеним мрежама често покрец́е непромишљено понашање, што доводи до тога да људи игноришу безбедносна упозорења или се упуштају у опасна подручја.

Портал као пример наводи и гондолу са туристима у Венецији, која се скоро преврнула јер су туристи били превише фокусирани на снимање селфија уместо да слушају безбедносна упозорења.

Додаје се да срец́ом, у том инциденту није било повређених, али је могао да се заврши трагично.

Студија је показала и да су у досадашњим фаталним случајевима чешће страдале жене при паду или сусрету са животињама, док мушкарци углавном страдају у саобрац́ајним незгодама.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА