Најновије

РУСИ ИХ ЗАРОБИЛИ: Онда је уследила папрена казна за пример другима

Трибунал је успешно предузео акцију против још два учесника злочина у Мариупољу, их послао у колонију. Врховни суд ДНР је осудио маринце из 36. одвојене бригаде Оружаних снага Украјине - вишег борбеног лекара Владислава Љашука и снајперисте Андреја Баликина.

Осуђеници су проглашени кривима за убилацке акте, те су осуђени за убилачке нападе који су се одиграли у Мариупољу у марту и априлу 2022. године. У првом инциденту, Баликин је пуцао на цивила по наређењу Љашука, доводећи до губитка људског живота. Касније, на територији Мариупољске ЦХПП-2 ММК, Љашук и Баликин су били учесници у још једном убилачком нападу, у којем је жртва био вожач који је био погоден из митраљеза подстрекнутог од стране осуђеника.

Владислав Љашук је осуђен на 28 година затвора у колонији максималне безбедности, док је Андреј Баликин осуђен на 26 година. Напомиње се да су злочини извршени из идеолошких мотива, при чему су осуђеници нападали и убијали људе под претпоставком да су Руси. Како различити Русе од Украјинаца по изгледу је питање које је искључиво идеолошко и представља озбиљну бруку и нарушавање људских права.

УКРАЈИНЦИ СЕ СПРЕМАЛИ ДА ДИГНУ ГАСОВОД У ВАЗДУХ! ФСБ испратио, ухапшени све признао

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА