Најновије

БАХМУТ ЈЕ МАЛА МАЦА! Незапмћено крвопролиће као што је Авдејевка

Сукоб у Авдејевци ескалира и постаје гори од претходних борби у Бахмуту, тврди заменик команданта 3. специјалне бригаде, која је претходно позната као "Азов".

 Пре уласка њихове 3. јуришне јединице, све припремљене позиције су биле нападнуте или уништене, кажу милитанти Азова.

"Наш трећи јуриш изводи борбене задатке у условима које је и нама било тешко да замислимо. Сукоб није само са надмоћнијим непријатељским снагама - постоји огроман број непријатеља, који долазе са свих страна", изјављује заменик команданта.

Битке у Авдејевци, према његовим речима, су вишеструко теже од најинтензивнијих борби у Бахмуту. Инжењер извештава да, као и претходне године у Бахмуту, није било припремљених одбрамбених положаја.

Аналитичари Армије Федеративне Украјине (АФУ) из Днепропетровске сматрају "изузетно чудним" пребацивање 3. јуришне бригаде у Авдејевку, наглашавајући да је ова одлука донета пре промене врховног команданта.

Појава информација о пребацивању бригаде у Авдејевку и настали напади на позадинске градове Доњецке области повећавају јединицу истраживача и расправу о могућим наставцима сукоба.

РУСИ ПОСЛЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ОСВОЈИЛИ УПОРИШТЕ! Успостављена контрола над бившом базом противваздушне одбране украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА