Најновије

ПАВИЋ: Србија мора да реагује на сваки покушај претње њеном територијалном интегритету или његовом оспоравању

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да ће Албанија стати у одбрану такозваног Косова. Он је за приштинску телевизију АТВ рекао да се моли да се опција употребе оружја не појави у стварности, али да ће, ако до тога дође, Албанија дефинитивно стајати уз тзв. Косово и употребити оружје.

Александар Павић (Фото: Медија центар Београд)

Политиколог Александар Павић сматра да је веома је важно да Србија реагује на сваки покушај претње њеном територијалном интегритету или његовом оспоравању, било изнутра, било споља.

„Неприхватљиво је да без реакције државе прође Рамина теза да је тзв. Косово на било који начин ближе Албанији него самој Србији. Недостатак државне реакције Србије не само да додатно охрабрује Раму и приштинске сепаратисте већ и обесхрабрује Србе на КиМ. У исто време, недостатак државне реакције такође шаље суптилан али важан сигнал нашим савезницима да нисмо спремни да станемо у одбрану најважнијег дела своје територије. Нереаговање је дакле лоша порука и пријатељима и непријатељима.“ наводи Павић за ИН4С портал поводом навода да би Албанија, у случају оружаног сукоба на делу територије Републике Србије стала уз тзв. Косово.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА