Најновије

Украјина оптужује Русију да је погубила рањене заробљенике у Авдејевки

Украјинске власти саопштиле су данас да су отвориле истрагу о наводном инциденту у којем су руске снаге пуцале на шест ненаоружаних украјинских војника у граду Авдејевка, и на још два припадника украјинске војске у селу Веселе у истом региону, након што је Русија преузела пуну контролу над тим градом.

"Истрага о пуцњави на ненаоружане украјинске ратне заробљенике у Авдејевки и Веселеу је покренута", навело је тужилаштво у Доњецкој области у објави на свом Телеграм каналу.

Тужилаштво је додало да је шест Украјинаца у Авдејевки тешко повређено и да чекају евакуацију.

Портпарол украјинске војске Дмитро Лиховиј рекао је да још нема потврде о томе да ли су украјински војници у Авдијевки убијени, преноси Ројтерс позивајући се на украјински јавни сервис Суспилне.

Тужилаштво у Доњецку саопштило је да се на видео снимку који је снимила беспилотна летелица види како руски војник из аутоматског оружја пуца на двојицу заробљених украјински војника из непосредне близине код села Веселеа у Запорошкој области.

Украјинска војска је раније данас на званичном Телеграм каналу поделила видео снимак који је, како пише Ројтерс, снимљен дроном на коме се види како у уском рову особа која је у опису објаве описана као руски официр, прилази двојици униформисаних лица која су идентификована као Украјинци и затим пуца у њих.

Особе које је украјинска војска идентификовала као своје припаднике, како се види на снимку, нису покушавали да се одбране.

Русија је раније демантовала тврдње Кијева о убијању заробљених украјинских војника.

РУСКИ ВОЈНИЦИ СА ХРАБРИМ СТАНОВНИЦИМА АВДЕЈЕВКЕ: Сад вас ми штитимо (ФОТО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА