Најновије

Деца која пију енергетска пића склонија поремећајима менталног здравља - забрињавајући резултати нове студије

Енергетска пиц́а могу негативно да утичу на дечије мозгове јер се њиховом употребом повећава ризик од менталних проблема, укључујући поремећај пажње са хиперактивношћу (АДХД), депресију, анксиозност и самоубилачке мисли.

Фото: Pixabay

Деца која конзумирају енергетска пиц́а склонија су поремец́ајима менталног здравља, показали су резултати најновије британске студије. 

Према истраживању Универзитета у Њукаслу и Тисајду, енергетска пиц́а могу негативно да утичу на дечије мозгове јер се њиховом употребом повећава ризик од менталних проблема, укључујући поремећај пажње са хиперактивношц́у (ADHD), депресију, анксиозност и самоубилачке мисли.

Конзумирање енергетских пића има за циљ повец́ање енергије помоћу кофеина и других стимуланса.

У истраживању, које је објављено у часопису Public Health, научници су узели у обзир податке из 57 студија које су обухватиле 1,2 милиона деце и младих из више од 21 земље који су конзумирали енергетска пића, пренео је NewYork Post.

Истраживачи су спровели ову студију као наставак иницијалног истраживања из 2016. године, а открили су још више негативних последица по ментално и физичко здравље деце које изазива конзумирање енергетских пића, рекла је главни аутор студије, професорка на Универзитету Тисајд Амелија Лејк.

На основу ових налаза, истраживачи и друге британске здравствене организације позвале су владу да забрани продају енергетских пића деци млађој од 16 година.

Извор; Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА