Најновије

Кофеин је лош за кућни буџет: Ако пијете кафу пре одласка у куповину – потрошићете више новца

Конзумирање кафе доводи до лакше и импулсивније куповине, јер је познато да је она јак стимуланс, који је поред тога лако доступан.

Фото: Freepik

Занимљива научна студија показала је како испијање кофеинских напитака утиче на повечану потрошњу купаца. Научници су испитивали какво дејство имају кафа и други напици богати кофеином и дошли до занимљивих података да је њихово испијање повезано са лакшом куповином.

Наиме, у студији се наводи да испијање кафе утиче на импулсивнију куповину јер је познато да је кафа јак стимуланс, који је поред тога лако доступан.


Фото: Pixabay

Занимљиво је да ово највише утиче на куповину "лепих" производа, као што су мирисне свеће, масажери, декоративни предмети... што се објашњава тиме да испијање кафе доводи људе у стање опуштања.

Истраживачи мисле да унос кофеина има овај ефекат на понашање потрошача јер појачава узбуђење, које се доживљава као стање активације и будности и може да варира од екстремне поспаности до екстремног узбуђења.

Приликом веће будности, после испијања енергетских напитака, потрошачи имају бољу перцепцију приликом посматрања карактеристика производа што доводи до бољег запажања, а затим и куповине.

Извор: К1 info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА