Најновије

КАКВА "ДРЖАВА" ТАКВИ И ПОЛИТИЧАРИ: Харадинај једва поздравио Куртија (ВИДЕО)

Двојица лидера Албанаца пружили су један другом руку, али је било потпуно јасно да им није драго што се срећу.

Каква "држава", такви и политичари – јасно се види на примеру такозваног Косова, где су већ дуже време бивши и садашњи премијери Рамуш Харадинај и Аљбин Курти, као рогови у врећи. Њихов сукоб, и препуцавање дошли су до таквог нивоа да више не могу ни да одглуме да се подносе, па је тако, на свечаности поводом обележавања 35 година од штрајка рудара у Трепчи, Харадинај замало потпуно "искулирао" свог наследника.

Када му је Курти пружио руку, бивши вођа терористичке ОВК га је "охладио" и седећи се поздравио с њим. Да је Хараднијев поглед могао да убије, такозвано Косово би до сад остало премијера. Истини за вољу, ни у Куртијевим очима није било ништа више поштовања.

Харадинаја је овај сусрет, међутим, поприлично потресао, па је тако, чим се домогао тастатуре, кренуо да критикује тренутног премијера привремених приштинских институција.

Рекао је, између осталог да је Куртијева влада обманула рударе, те да лоше управљање Трепчом и недостатак озбиљних инвестиција доводи ову компанију у колапс.

"Изјаве премијера да се не слаже по сваком питању са Сједињеним Државама, јесу његов очајнички покушај да своје несугласице сакрије баш тамо где не би требало. Јер у  сфери безбедности не сме бити разлика или несугласица са партнерима! Безбедност Косова и региона гарантују само уједињени савезници, посебно САД и прикључење НАТО-у", рекао је Харадинај.

Отровне стрелице двојице лидера Албанаца са Космета, лете већ неко време, па је Харадинај стигао све до Америке да се пожали на понашање свог наследника. Куртија је називао "најсмешнијим и најштетнијим" политичарем у историји "Косова", који, веровали или не "ради за Србију" и који је "српски шпијун".

РУСКА АРМИЈА СТАВЉА НОВО МЕСТО ПОД КОНТРОЛУ! Језиво страдање украјинске војске у једном дану

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА