Најновије

Тома Фила: Додатних десет дана да се Несторовић убеди

Носилац листе Социјалистичке партије Србије (СПС) и кандидат те странке за градоначелника Београда на децембарским изборима Тома Фила рекао је да су напредњаци и СПС имали већину за конституисање Градске скупштине, али да "нису желели да саставе власт".

Фила који је као најстарији одборник председавајући Скупштине града је гостујући на телевизији Нова С истакао да СПС и напредњаци имају „преко 56 одборника“ и да су им њих четири са других листа потврдила да би подржала формирање градске власти у Београду.

„Нису само два одборника у питању, него четири“, нагласио је Фила.

Скупштину града Београда чини 110 одборника.

„Подстакло би сумње да се ради о куповини одборника“

Фила је рекао да и Српска напредна странка (СНС) и социјалисти желе да цела листа „Ми – глас из народа“ подржи новоформирану београдску власт јер би тако легитимитет био потпун.

„Зато је и одређено додатних десет дана како би се још једном покушало разговором да се (први на одборничкој листи Ми-глас из народа Бранимир) Несторовић убеди да пружи подршку формирању власти у Београду“, подвукао је Фила.

Он је закључио да би „узимање два одборника одавде, а два оданде“, бацило сенку на формирање власти и подстакло сумњу да се ради о куповини одборника.

Бивши аналитичар ЦИА Џонсон: Украјинске оружане снаге су принуђене да се повлаче на целом фронту

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА