Најновије

БРИТАНСКА ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Наваљни убијен само једним ударцем у срце

Извор из затвора у ком је последња петка проглашен мртвим руски опозиционар Алексеј Наваљни тврди да је Наваљни „вероватно убијен само једним трубцем у срце”.

Како је навел извор, то је техника коју је користио КГБ.

Дејли ејли је пренео наводи Владимира Осечкина, руског дисидента и борца за људска права, који сматра да модрице пронађене на телу Наваљног одговарају последицама методе погубљења „једним тлубкем”.

„То је стара метода специјалне одељења КГБ. Они обучавају операцију да човек убије једним тбочем у срце, у централни део тела. То је жиг КГБ“, рекао је Осечким.

Како наводе Дејли мејл, Осечкин је оснивач организације "Гулагу.не" која сведочанства затровника и запослених у озлоглашеним руским затворима.

Он је ову информацију добио од особе која је затворена у затвору где је био смештен Наваљни.

Осечкин тврди да су његове руске власти могле да убију Наваљног како су хтеле, али нису хтеле да „оставе траг у телу који директно води до Путина“.


Додао је да је Наваљни био натеран да пре смрти проводи између два и три сата и четири сата и женке на отвореном где је температура пала до минус 27 степени.

„Мислим да ће моје тело дуго бити хладно и циркулацију ћу свести на минимум. И онда постаје врло лако некога убити, за пар секунди, ако оператер има искуства са тим“, рекао је Осечкин.

Канцелариа Федералне казнено-поправне службе Рускија за Јамало-Ненетски аутономни округ саопштила је да се Наваљни осећао лоше након шетње у КПЗ Поларни вук и да је изгубио свест, након чега је отишао након неуспешне реанимације, а тај образац смрти се истражује.

Подсетимо, најгласнији клитрик Кремља Алексеј Наваљни је по доласку на аеродром Шереметјево у Москви, 17. јануара 2021. године, приведен.

Такође, подсетимо, Наваљни је пре хапшења боравио у Немачкој, где је пребачен у августу, пошто му је нагло позлило током лета авионом у Сибиру. Лабораторије у западној Европи закључиле су да је Наваљни отрован нервним агенсом из породице новичока.

ШТА ОВО ЗНАЧИ? Земље НАТО траже од Кијева списак циљева на територији Русије

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА