Најновије

ШТА ТО КИЈЕВ СПРЕМА СПРЕМА? Закон о војној служби се мења

Кијев ревидира закон о војној служби због недостатка људства.

Украјински парламент расправља о ограничењима за децу оних који избегавају регрутацију у склопу свеобухватних реформи мобилизације које тренутно спроводи Кијев. Казне за децу оних који избегавају војни рок укључивале би забрану похађања високог образовања, открио је један посланик, пише Раша тудеј.

Кијев ревидира закон о војној служби због недостатка људства, што подрива његове ратне напоре против Москве. У оквиру нових правила, људи који се не јаве у службе за регрутацију суочиће се са значајним казнама.

Вадим Ивченко, посланик из Комитета за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове, рекао је у уторак за украјински Телеграф да је изазов осигурати да принуда буде уставна.

НОВИ ПАКАО НА ФРОНТУ! Украјина изгубила ново утвђење, цена је 3.500 маринаца

 „Оставити особу без новца да умре, то би било погрешно. Али морају постојати друге мере“, објаснио је он.

„Политичко руководство предлаже ово: ако не желите да испуните своју грађанску дужност и браните отаџбину, држава може да вам ускрати услуге. На пример, нећете добити подршку државе, ваша деца неће ићи у средњу школу“, објаснио је Ивченко.

Ивченко тврди да би отежавање приступа банковним рачунима било ефикасно у друштву без готовине. „Подићи ће готовину, али шта можете купити с тим осим намирница? Ништа: ни стан, ни ауто, ни карту за воз. Сада је све електронско“.

Одбацујући све могуће жалбе Европском суду за људска права, Ивченко је рекао да власти рачунају на подршку обичних војника. „Онима који су у рату потребан је овај закон јер желе да буду демобилисани“, рекао је он.

О амандманима на закон ће се вероватно расправљати ове недеље, пре него што се очекује да закон буде усвојен у другом читању, предвидео је посланик. Чланови владајуће странке председника Владимира Зеленског гласаће „како им каже“ влада, рекао је он.

РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ ОГОРЧЕН СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Због његовог постројавања погинуло је 65 људи

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА