Најновије

ЕКСПО 2027 плашт за вишемилионску пљачку државе и грађана

У пројекат Експо 2027 уврштене су све инфраструктурне инвестиције у Србију у наредне три године, што је план вишемилионска пљачка државе и грађана, оценио је данас потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић.

„Закон о посебним поступцима ради реализације међународне специјализоване изложбе ЕКСПО Београд 2027, такозвани лекс специјалис, којим се суспендују јавне набавке, у члану 1 дефинише да се његова примена односи и на пројекте ван одржавања изложбе, уколико су ти садржаји у функцији њене реализације“, навео је он у саопштењу.

То значи, како је додао, да се сви инфраструктурни радови у Србији могу изузети из примене законских обавеза о расписивању тендера при одређивању извођача.

„Будући да се ради о инвестицијама у висини од најављених 17 милијарди евра, може се рећи да се ради о највећем корупционашком послу у историји Србије, а у домаћој јавности као параван за историјско понижење и издају Косова и Метохије“, оценио је Марсенић.

У саопштењу је наведено да Нова Демократска странка Србије захтева од Владе Србије да у најкраћем року достави преглед свих инфраструктурних објеката који ће за потребе ЕКСПО бити реализовани по посебном закону, као и студију оправданости за ЕКСПО, предвиђену цену за сваки инфраструктурни објекат, као и изворе финансирања.

ЖЕСТОКЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ! Све је усвојено, на папиру се налази и Србија

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА