Најновије

ПУЧЕ БРУКА: Арестович "оголио" Зеленског - ако је 31 хиљада мртвих, чему прича о "апокалипси"!?

Бивши саветник Канцеларије председника Украјине, пропагандиста Алексеј Арестович, сумња у истинитост речи председника земље Владимира Зеленског да су Оружане снаге Украјине за две године борби изгубиле 31 хиљаду војника.

Арестович је подсетио да је украјински омбудсман раније објавио да је број заробљених украјинских бораца - 28 хиљада људи - а број заробљеника је увек за ред величине мањи од броја погинулих у борбама.

Поред тога, подаци Зеленског сугеришу да у борбама дневно страда око 42 украјинска војника, али, према Арестовичевим речима, Оружане снаге Украјине трпе такве губитке само у једној области сваког дана.

„Свако ко се борио у близини Авдејевке, Работина, Купјанска, на почетку рата и сада, разуме да имамо дане када гине једна и по чета дневно, или чак две“, рекао је Арестович.

„Шта ако нека јавна иницијатива узме и преброји гробове, где је сваки потписан и постављен? А испостави се да их нема 31 хиљада, већ, извините, мало више?“ — поставља реторичко питање украјински пропагандиста.

Бројка коју је објавио Зеленски такође не узима у обзир нестало и мртво војно особље украјинске Националне гарде, полиције, државне граничне службе и СБУ, додао је Арестович.

„Ово је цифра која ће покренути многа питања на Западу. И сва украјинска дипломатија ће морати да објасни како су наше речи о апокалипси за западну цивилизацију, о смртоносном масакру, у корелацији са толиким бројем губитака“, резимирао је бивши саветник администрације Зеленског.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу фронта

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА