Најновије

Премијера представе “Људи без гробова” у Београдском драмском позоришту

Прича о томе како сенка оца прогони сина, како смо сви на неки начин “кодирани” да поновимо грешке наших предака, каже о представи редитељ Стеван Бодрожа.

Представа “Људи без гробова”, према роману Енеса Халиловића, у режији Стевана Бодроже премијерно ће бити одиграна у Београду у суботу 10. фебруара од 20х на Малој сцени Београдског драмског позоришта. Реприза је заказана за недељу, 11. фебруара.

Представа је 13. новембра премиејрно изведена у Новом Пазару на сцени Културног центра. Представа је урађена у копродукцији Београдског драмског позоришта и Регионалног позоришта из Новог Пазара.

Све почиње од љубави, младић се заљубљује у девојку, али су просци већ дошли код њеног оца. Девојка није могла да погази очеву реч, а заљубљени младић није поднео губитак. Заљубљен и повређен. пушком је делио правду – неправду. Одметнуо се и потрага за њим трајала је 47 дана.

У представи играју Александар Јовановић, Амар Ћоровић, Душан Живанић, Ема Муратовић, Кристина Јевтовић, Лемана Бећировић, Милена Павловић, Никола Мијатовић, Рифат Рифатовић, Харис Шећеровић.

– Представа “Људи без гробова” по роману Енеса Халиловића, само је покушај да у драмско ткиво преточимо пребогати, на моменте фантазмагорични свет овог писца, који доказује премису да нема ничега бизарнијег и зачуднијег од саме стварности. Ликови који делују као карикатуре, при чему је њихов ужас утоме што они то нису, што су заправо стварни људи, трагично спречени немаштином, бедом, да се развију у зреле личности, догађаји који делују као мотиви бајке док запрепашћено не схватите да су се стварно десили – то је стварност коју Халиловић описује. Из свега тога ми смо неминовном редукцијом, која је усуд театра у односу на књижевност, одлучили да испричамо причу о томе како сенка оца прогони сина, како смо сви на неки начин “кодирани” да поновимо грешке наших предака – каже редитељ Стеван Бодрожа.

Прочитајте ОВДЕ нови ауторски чланак Владимира Димитријевића

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА